torsdag 24 april 2014

Varning för hårinpackning!

När jag gjorde första kollen av samhället i år hade jag hjälp av en vän. När vi var klara och hade gått iväg från kuporna och tagit av oss skyddskläderna, visade det sig att ett bi hade följt efter oss. Biet flög rakt in i mitt hår, trasslade in sig och stack mig i huvudet. Vi gick in och min vän hjälpte mig att plocka bort gadden med en pincett.

En stund senare satt vi på trappan och drack kaffe. Då kommer ett annat bi och dyker rakt in i min väns hår. Jag lyckades dock trassla ut det lilla biet, som då flög vidare. Jag kom att tänka på att jag någon dag tidigare hade gjort en hårinpackning och att det kanske var den lukten som attraherade bina. När jag berättade detta sa min vän att hon gjort detsamma. Jag hämtade burken för att se vad den innehöll och min vän såg något paff ut när hon fick syn på den. Hon hade använt precis samma inpackning!

Jag hade förväntat mig att inpackningen skulle ha någon blommig doft, men huvudingredienserna visade sig vara avokadoolja och sheasmör. Uppenbarligen mumsigt för bina. I framtiden gäller det alltså att inte gå för nära kuporna när håret är nybehandlat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar